top of page

MAGYAR KONYHA

VACSORA PARTY

A MAGYAR KONYHA WORKHOPRA VALÓ JELENTKEZÉS MEGKEZDŐDÖTT!

A WOKSHOP IDŐPONTJA: 2020.10.11 (VASÁRNAP)

17:00-20:00-ig

Részvételi díj: 12.000 Ft / fő

Kinek mit jelent a magyar konyha? Talán a legjobban akkor talál meg a válasz, amikor az ember elköltözik a szüleitől, és hirtelenen rájön, hogy semmit nem tud elkészíteni a kedvenc komfortételei közül. Vagy akkor, amikor az élet külföldre sodorja, és hiába tud főzni, az alapanyagok nagy része nem elérhető. Velem az utóbbi történt két alkalommal is. Először Londonban, majd évekkel később Tokyoban – ahol többek között a főzőórák gondolata is megszületett.  

Olyan ételek, amik elsőre nem jutnak eszünkbe, ha a kedvenceinkről kérdeznek, vagy eddig nem kellett magunknak elkészítenünk, gyakran nagyon is előkelő helyet foglalnak el a fogyasztási rangsorban. Persze az elkészítés módja az alapanyagok minősége nem kell, hogy a régi iskolát kövesse. Gyorsan és egyszerűen is lehet finom és laktató étleket kreálni, abban a kis időben, ami esténként rendelkezésre áll. Megmutatom hogyan! 

Minden család őriz olyan recepteket, amik generációk óta öröklődnek, de az idők során frissülnek. A mi családunkban pldául a "beteg leves" régóta a paradicsomleves volt! Mindig volt, amikor kellett - melegen, édesen, betűtésztával, néha rizzsel, leggyakrabban ágyban fogyasztva. Vagy a rakott karfiol, ami csak úgy csendben ült az agyam hátsó zugában, amíg egyszer nagyon meg nem kívántam és hívtam anyát (380 Ft-os percdíjon, helyi idő szerint hajnali 1-kor)! A paradicsomlevest én már friss paradicsomból főzöm, és a rakott karfiolt is csak 40 percig sütöm, nem másfél óráig. A lényeg az, hogy ha nem is tudod magadról, ha nem is ismered be, mindenki hordoz magában egy jó nagy adag nosztalgiát a magyar konyha iránt, aminek semmi köze a tradíciókhoz, vagy a kockás abroszhoz, de annál több az emlékekhez és az illatokhoz, amivel gyakran magunkat is meg akarjuk ajándékozni. Amikor az új barátaimat áthívtam vacsorázni, legyenek indiaiak, vagy éppen ausztrálok, joggal várták tőlem, hogy valami magyar étellel próbáljam felfedni előttük a saját kultúrám titkait, hiszen az étel egy interkulturális nyelv. 

Szeretném átadni mindazt a tudást amit a hazai alapanyagokról, és receptekről megszereztem és jó lenne ha ez által az ételek megújult formában, asztalról asztalra vándorolva tovább élnének! 

paradicsom leves

A főzőórákon nem csak az ételek elkészítési módjáról tanulunk majd, hanem beszélgetünk az alapanyagok történetéről, a szezonális hozzávalók fontosságáról, és a helyi beszerzési forrásokról is. Ki tudta például, hogy

a Nagykunságon több mint 400 vetésterületen bio rizst termesztenek? Vagy, hogy honnan lehet felismerni a "fake őstermelőket" a piacon? :D - Ilyen és ennél hasznosabb tanácsokkal is ellátom az órákra érkezőket. Iratkozz fel

a hírlevélre, hogy informálni tudjalak az új időpontokról! 

NÉZZ BE A TÖBBI ÓRÁMRA IS!

bottom of page