top of page

HOSPITALITY DECOR

TURA
231027 VIL1 107.jpg

Csapatommal arra a feladatra vállalkoztunk, hogy a lakberendezési koncepcióalkotás és bútortevezés során kiemeljük mindazt, ami a kastélyszálló egyedi karakterét adja. A botanikus tematikát szabadon értelmeztem, és vegyítettem a szecesszióra is jellemző levélformákat, organikus vonalakat. Az egyedileg tervezett bútorok, előszobafalak, íves ágykeretek és baldachinok egy letűnt kor hangulatát idézik modern és funkcionális szemléletben. Az anyaghasználat és a természetes szövetek, a gyapjúszőnyegek és a lenvászon függönyök a luxus érzetét keltik, egy olyan helyen ahol a szokásosnál több idő jut a részletek megfigyelésére. A sárgaréz és a nyers agyagtárgyak találkozása a márvány és üveg felületekkel a hideg és meleg elemek egyensúlyát biztosítják, míg a nosztalgikus, vintage kiegészítők utalnak a kastély gazdag történelmére. A kiegészítők terén nem törekedtünk az egyszerűségre. Az apró dekortárgyak, képek és levélnehezékek selyemfonálként szövik be a teret. A cél a lakosztályokban a teljes kikapcsolódás és a feltöltődés élményének biztosítása volt, miközben a szem megpihenhet egy-egy finom ívű, patinás tárgyon. 

BUDAPEST, XII. 
222-Felicita-hegyvidek-kozpont-GA.jpg

A Felicita étterem autentikus olasz ízekkel és minőségi alapanyagokkal dolgozik. A cél egy kellően eklektikus mid-century stílusú enteriőr létherozása volt, és egy nagyon otthonos hangulat megteremtése. A dekor tervezésénél végig azt éreztem, mintha csak a helyükre tenném a dolgokat, mert az elejétől fogva egyérteémű volt az irány. Nem volt helye semmilyen mesterkét elemnek, vagy "kitalált" részletnek. Minden alárendelődött annak az érzésnek, amit a tér keltett bennem. A hatalmas ablakokon beáradó fény függesztett növényeket, a zöld márványasztalok pedig komplementer színeket hívtak meg, a csodás fali fa panelekre pedig öröm volt egyedi grafikákat függeszteni. A minőségi bútorzat és az URBA által tervezett betsőépítészeti elemek tökéletes alapot adtak a vintage, stilnovo tárgyaknak, és a rézből készült kiegészítőnek. Finom volatvezetésű, formazetvezett lámpákkal és légies textúrákkal összességében sikerült azt a hatást elérni mintha az étterem minig is itt lett volna. 

BUDAPEST, XII. 
szep-28-02 308.jpg

Az Acai Spot superfood bar friss alapanyagokkal, gyömölcsökkel és egészséges brunch opciókkal egy vadregényes környezetben volt csak elképzelhető a számomra. Az egzotikus alapanyagok mentén egy olyan elképzelt világot teremtettünk, ami a Hegyvidék Bevásárlóközpont földszintjén oázisként nyúlik ki egészen a főbejáratig. A lila brandszín a növényzetben, az egyedi kerámiatárgyakban és számos kiegészítőben visszaköszön, és a szintén kötelező elemként szereplő fűzöldet a buja növényzettel és színes tapétával hívtuk meg. Az URBA által tervezett belsőépítészeti térben szelíd pasztellek és a vibráló mályva, a természetes fa-, és földszínek kiegészítéséül mintás szöveteket, és bambusz kiegészítőket választottam. A dzsungel hangulatot és a bevásárlőközponttól való vizuális leválást terebélyes pálmák, függővönyények és orcideákkal beültetett florárium biztosítja. A koncepció megalkotásának első órájában kerámia papagályok repkedtek lelki szeim előtt, akik most a csemegepulton találtak otthonra. A fakockás menütábla is kedvesen de akkurátusan mutatja az aktuális kínálatot. 

BÉCS, Walcherstraße
IMG_9338.jpg

A Darose a komoly fény-, és hangtechnikának köszönhetően nappal étterem, és éjjel bárként működik Bécs egyik üzleti negydében. Ennek megfelelően a dekort úgy kellett kitalálni, hogy nappal kellemes hangulatot biztosítson, de éjjel ne zavarja a bulizó közönséget. Az épület szinte brutalista vonalai diktálták azt a modern-kortárs enteriőrt, és berendezést amit a Socially megálmodott. Ennek kiegészítéséül olyan rácsos, textúrált anyagokat választottam, amik enyhén az indusztriálisba hajló, de formájukban szelíd és játékos hatást keltenek. A lámpák hajlított formái, az üveg és a fém kölcsönhatása szépen játszott a fényekkel és a növényekkel kiegészülve puhította a teret és megtöltötte élettel. A fényviszonyok miatt számos színezett, szárított növénnyel és airplant-el dolgoztam, az ablakokhoz viszont gyögyörű banánfa, pálma és bonsai került. Az étterem falait egyedi tapéta díszíti a tulajdonosok, David Alaba és huga Rose May Alaba portéival, amelynek színeiből mazsoláztam ki a kisebb berendezési tárgyak árnyalaitai. A tér funkciója miatt számos, tipikusan étteremdekor elem, pl: díszpárna, padlóváza, térelválasztó elem lemaradt, de a falidekor és a polcdekor és a helyi világítótestek ezeket tökéletesen pótolják. A mosdókba különleges kiegészítőket, és pipere eszközöket, valamint higiéniai termékeket szereztem be, amit létfontosságúnak éreztem. 

BUDAPEST, I. 
aug-17 026.jpg
Budapest, I. 

A Felix dekormunkái során lehetőségem adódott hozzájárulni egy olyan hangulat megteremtéséhez, ami illeszkedik az épület történetéhez és egyben szolgálja a mai kor igényeit. A főbb szempontok a melegség, a komfort és a kényelem volt, amit olyan kiváló minőségű anyagok és gazdag textúrák kiválasztásával támogattam, amik önmagukban is dekorálnak, de a terekkel és műtárgyakkal is összhangban vannak. Igyekeztem erősteni a kortalanság érzését, és olyan kiegészítőket választani amik légiességükkel és pasztell színeikkel meghívják a térbe az épület színes freskóit. Figyelmemet nem csak a kiegésztők és bútortárgyak, de az élő növények és a felszolgálási kellékek sem kerülték el. 

bottom of page